Nya medlemmar i NoS!

21.01.2020 kl. 10:59
Norr om Stan välkomnar Scoutkåren Nybyggarna r.f. samt Hem och Skola vid Mårtensdals Skola i Vanda r.f. som nya medlemsföreningar.

Scoutkåren Nybyggarna är en aktiv scoutkår som erbjuder sina medlemmar i åldern 7 år och uppåt scoutverksamhet med veckomöten, utfärder, läger, vandringar och andra äventyr. Vi har verksamhet för alla åldersklasser – vargungarna, äventyrsscouterna, spejarscouterna, explorerscouterna, roverscouterna samt de äldre ledarna. Veckomötena hålls i Haga lyan samt i Vanda kårlokalen.

Kåren grundades 1959 och har allt sedan dess haft verksamhet i Haga trakten. Sedan 1980-talet har Scoutkåren Nybyggarna också haft verksamhet i västra Vanda.

 

Alla föräldrar med barn i Mårtensdals skola hör till föreningen Hem och Skola vid Mårtensdals skola i Vanda. Vi jobbar tillsammans med skolan för att alla barnen i skolan ska ha en så bra skolgång som möjligt.

Föreningen beviljar understöd åt klasserna till sådant som gör skolgången litet roligare och samtidigt stöder undervisningen. Hem och Skola ordnar också gemensamt program för familjerna, t ex den traditionella idrottsfesten varje vår, julkortsverkstad och föreläsningar med ämnen som är intressanta för föräldrar med barn i skolåldern.

Ted Svensson