Nyheter

Preliminärt program för barnfesten publicerat!

Den som var med i fjol minns Barn firar Finland 100! Också i år ordnas Barn firar!, denna gång med tema sagor. Läs mera »

GUF: Manskören Gubbröran

Ett stycke historia skrevs i Berghyddan på tisdag 18 september 2018. Då samlades Manskören Gubbröran till sin första övning. Läs mera »

Helsingfors stadsbibliotek söker en residenspoet

Helsingfors stadsbibliotek söker en residenspoet för tiden 1-30.11.2018 för ett gemensamt projekt med Folkhälsan Välfärd Ab. Bakom projektet står Viks bibliotek i samarbete med Brummerska Hemmet i Västra Baggböle och Kristinagården i Södra Haga. Avsikten är att med hjälp av kreativt skrivande och poesi främja upplevelsen av delaktighet hos äldre. Projektet är ett pilotprojekt som förverkligas hösten 2018 med stöd av riktade medel fördelade av stadsstyrelsen i Helsingfors. Läs mera »

Minibridge – tillsammans

Arbis anordnar en kurs i Minibridge för barn och unga tillsammans med en vuxen i Åggelby. Minibridge är en förenklad version av av det populära kortspelet Bridge.Läs mera »

Än finns plats på höstens knypplingskurs!

Knypplingen drar igång på Solhem tisdagen 18.9 och än finns platser kvar för dig som är intresserad av handarbete i gott sällskap. Läs mera »

Läs infotidningen på nätet

Nu finns Norr om Stans senaste infotidning på nätet där vi bland annat informerar om höstens klubbar kurser och evenemang.Läs mera »

Få vår kalender till din kalenderapp!

Nu kan du importera vår kalender till valfri app på din dator eller telefon för att på så sätt enkelt hålla reda på vad som händer "norr om stan".Läs mera »

SenioRöst med B.S.T.O.Band; Liv, död och elakheter

B.S.T.O. Band: Böhlström, Strandberg, Toivanen & Osmala framför blues och jazzlåtar i sin säregna stil. Låtarna är lugna med fokus på de svenska texterna. Repertoaren består av både gamla svenska visor och eget material. Dessutom kaffeservering, infotorg mm. Ingen förhandsanmälan.Läs mera »

SeniorNord med Marianne Maans & Maria Kalaniemi: Glittrande toner och svallande känslor

Folkmusik, nostalgi och musikaliska guldkorn! Duon Maria Kalaniemi och Marianne Maans bjuder på nyskapande och traditionell finlandssvensk folkmusik. Vackra, medryckande och känslofyllda instrumentallåtar och stämningsfulla folkvisor framförs med dragspel, sång och fiol.Läs mera »

Kommande guidade promenader

Än hinner du att njuta av sommaren på en av våra guidade rundturer! Först vandrar runt i Domarby 26.8 kl. 12.00 för att sedan veckan efter, 1.9 kl. 12.00, få bekanta oss med Sillböle järngruvor.Läs mera »