Jordens jul

18 December 2018, 18:00 - 19:00

Gamelikören ger för andra året i rad sin julkonsert i Mejlans kyrka. Uppmuntrad av senaste års succé har kören i år glädjen att presentera en på alla sätt jordnära och tillika universell julkonsert. Årets konsert ges tillsammans med solisten Andrea Eklund och pianisten StaffanStrömsholm. Dessa fördomsfria och redan etablerade unga musiker musicerar nu för första gången tillsammans med Gamelikören. På konsertprogrammet står ett urval traditionell julmusik kombinerad med några globala julpärlor.

Gamelikören har som mål att ständigt utmana sig själv och sina åhörare och årets julkonsert presenterar därför julmusik med varierande och stimulerande budskap. Musik som på olika sätt och med olika medel får oss att stanna inför julen som väsen. En stund för reflektion över hur jorden begår sin jul. Över hur julens budskap på så många olika sätt är aktuellt just idag. Hur det berör den enskilda människan men också hur den lägger sig över jorden som en matta och påminner oss om våra globala utmaningar. Konserten dirigeras av Gamelikörens musikaliska ledare Håkan Wikman.

Biljetter kan köpas på GUFs webbsida.


Plats
Mejlans kyrka
Rönnvägen 16
00270 Helsingfors


Arrangör
Norr om Stan

Kommande evenemang

27.04
GUF-körens islossningskonsert Precious Moments - Islossningskonsert med filmtema
29.04
Dramakurs för högstadiet i Åshöjden Kom med på denna roliga och lärorika dramakurs där vi provar på olika sätt att berätta (både individuellt och i grupp).
02.05
Kreativ minnesgrupp/ Luova muisteluryhmä Svenskt program på Forsby servicecentral på tisdagar
02.05
Vanda svenska pensionärer möts Den första torsdagen var månad (utom juni-augusti) möts vi 60-80 pensionärer kl. 14.00 i Foibe servicehus festsal, mitt emot Pejas sjukhus
02.05
Lätt stolgymnastik Svenskt program på Forsby servicecentral på torsdagar
03.05
Seniorgymnastik Svenskt program på Forsby servicecentral på fredagar
05.05
MSUF Vårtalko Talko på Solhem