Musiklek och familjecafé

Ett smakprov på musikleken med Sussi, Ludde och Macke.

Musikleken på Solhem

Familjecafé och musiklek med Sussi och Ludde (och senare också Macke) har funnits på olika platser i huvudstadsområdet i ca 20 år och sedan 2019 har man huserat på Solhem, Malm Svenska Ungdomsförenings hus i Malm i norra Helsingfors. Detta har länge varit ett väldigt populärt evenemang och många är de föräldrar och barn som lyssnat, sjungit, lekt och dansat tillsammans under musikleken.

Musiklek och familjecafé på Solhem i Malm varje torsdag med start 12.1.2023 kl. 10:00

Efter julpausen fortsätter musiklek och familjecafé i januari och pågår därefter varje torsdagsförmiddag (paus under skolornas sportlovsvecka, vecka 8) fram till våren, slutdatumet meddelas senare. Dörrarna på Solhem (Kyrkobyvägen 23, Helsingfors) öppnas kl. 9:30 och sångstunden börjar kl. 10.

Flera busslinjer stannar alldeles bredvid (hållplats Malms sjukhus) och på gården finns gott om parkeringsplats. Musikleken är gratis med frivillig kaffekassa. Ingen förhandsanmälning behövs – barn, föräldrar/mor- och farföräldrar, alla är välkomna! Musikleken arrangeras i samarbete mellan NoS, Malm Svenska Ungdomsförening och Olaus Petri.

Musikleken på dagisturné

Sussi, Ludde och Macke gör även daghemsturné online, på länk via Google Meet. Om ni är intresserade av att ha musikleksgruppen på ett virtuellt besök och ett verkligt bra ”gig” på ert dagis så gör ni klokt att boka snarast, info(at)nos.fi. Kolla kalendern och läs anmälningsinstruktionerna här.

Några smakbitar av de tidigare musikstunderna hittas i nyheten här.