Musiklek och familjecafé

Ett smakprov på musikleken med Sussi, Ludde och Macke.

Musikleken på Solhem

Familjecafé och musiklek med Sussi och Ludde (och senare också Macke) har funnits på olika platser i huvudstadsområdet i ca 20 år och sedan 2019 har man huserat på Solhem, Malm svenska ungdomsförenings hus i Malm i norra Helsingfors. Detta har länge varit ett väldigt populärt evenemang och många är de föräldrar och barn som lyssnat, sjungit, lekt och dansat tillsammans under musikleken. På senhösten 2021 fick Norr om Stan stafettpinnen som arrangör av NSU. Musikleken görs i samarbete med Olaus Petri.

Under den tid då samhället i mångt och mycket stängdes ner på grund av coronapandemin, fortsatte Sussi, Ludde och Macke med musikleken online dels via live-sändningar, dels genom inspelat material på YouTube. I början av november började vi med live-verksamhet igen, men så slog ytterligare en pandemivåg över oss.

Musiklek och familjecafé varje vecka fr.o.m. 31.3 kl. 10!

Från och med slutet av mars, håller vi öppet varje torsdag med musiklek och familjecafé ända till och med 19.5 på Solhem i Malm! Sångstunden börjar kl. 10. Adressen till Solhem är Kyrkobyvägen 23, Helsingfors. Flera busslinjer stannar alldeles vid Solhem (hållplats Malms sjukhus) och på gården finns gott om parkeringsplats. Musikleken är gratis, och familjecaféet har frivillig kaffekassa. Ingen förhandsanmälning behövs, alla är välkomna!

Länken till de tidigare musikstunderna hittas i nyheten här.

Musikleken på dagisturné

Sussi, Ludde och Macke gör även daghemsturné på länk via Google Meet. Musikleken, som varit under NSU:s regi i många år, fortsätter nu i samma populära spår fast med Norr om Stan hållande i trådarna i samarbete med Olaus Petri. Om ni vill ha virtuellt besök och ett verkligt bra ”gig” på ert dagis så gör ni klokt att boka snarast!

Kolla kalendern och boka här