Projekt kring utbildning av ungdomar till klubbledare

Norr om Stan i samarbete med en bred palett förbund, föreningar och kommuner planerar ett projekt som går ut på att utbilda ungdomar i de färdigheter som krävs för att de ska kunna fungera som volontärer och hjälpledare och därefter ansvariga ledare för klubbar och läger för barn.

Målsättningen på förbundsnivå är att sammanföra de finlandssvenska förbunden till gemensamt utvecklingsarbete kring frågor som berör utbildningar för unga, återväxt av nya ledare inom verksamheten, bereda ”vägar in” för ungdomar, och i allmänhet bredda kompetensen inom organisationerna beträffande arbete med ungdomar.

Vi söker nu samarbetsparter för projektet. Om du vill veta mer om projektet eller funderar på om din organisation kunde vara med på något sätt, ta gärna kontakt med oss på NoS kansli!

Blivande ledare sökes likaså! Är du ca 15-17 år och intresserad av att delta i en utbildning som kvalificerar dig att leda klubbar och läger för barn i framtiden? Vi har en pilotutbildning på kommande redan denna vår! Läs då mer och anmäl dig här!